Седници на три собраниски комисии

Од:

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седници ќе одржат Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите и Законодавно-правната комисија.

На својата прва седница Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, ќе рагелда преставка од граѓанин.

Комисијата за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите
ќе го разгледа Предлог Деловникот за својата работа и Предлог Одлуката за ангажирање на двајца технички експерти за постојана поддршка во Комисијата.

Пред Законодавно-правната комисија единствена точка на дневниот ред е Предлогот за изменување и дополнување на Буџетот на Република Северна Македонија за 2020 година во второ читање.

Би можело да ве интересира

Мисовски и Зендели избрани за потпретседатели на Собранието

Добрила Кацарска избрана за судија на Уставниот суд

Измените во Деловникот за работа на Собранието ќе се разгледуваат по скратена постапка

Ана Ололовска

Собранието ќе има мнозинство за гласање

Ана Ололовска

Горан Мисовски и Фадил Зендели предложени за потпретседатели на Собранието

Ана Ололовска

Седници на четири собраниски комисии

Ана Ололовска