Седници на три собраниски комисии

Од:

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за одбрана и безбедност, за транспорт, врски и екологија, а две седници ќе одржи и Законодавно-правната комисија.

На дневен ред на Комисијата за одбрана и безбедност е Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за одбрана, во прво читање, а членовите на Комисијата ќе го разгледаат и Извештајот на Законодавно-правната комисија по Предлог на законот за изменување и дополнување на Законот за следење на комуникациите, по скратена постапка, поднесен од: Емил Димитриев, Агим Шаќири, Костадин Костадинов, Мирослав Јовановиќ.

Комисијата за транспорт врски и екологија, пак ќе расправа по Финансискиот план на Јавно радиодифузно претпријатие Македонска радио телевизија за 2019 година. Две седници денеска во Собранието ќе одржи и Законодавно-праваната комисија.

Би можело да ве интересира

За опозицијата покачувањето на платата е популизам, а за власта вистинско решение

Габриела Димковиќ-Мишевска

(ВИДЕО) Мицевски: На СДСМ поважен му е потпретседателот од законот за минимална плата

Габриела Димковиќ-Мишевска

ВИДЕО: Рамчиловиќ изгласан за потпретседател на Собранието

Габриела Димковиќ-Мишевска

Милошоски: Во ВМРО-ДПМНЕ сме искрени, не сме за една изборна единица, Заев манипулира

Габриела Димковиќ-Мишевска

Самит на ИЦПД во Најроби – Време е да се заврши незавршената работа

Ана Ололовска

Собраниската расправа за нов заменик-министер за здравство ќе продолжи по паузата

Ана Ололовска