Седници на пет собраниски комисии

Од:

Во Собранието денеска седници ќе одржат комисиите за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, за труд и социјална политика, за здравство, за европски прашања и за финансирање и буџет.

На дневен ред на Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања е Предлог-законот за лобирање, во прво читање и расправата за примена на Деловникот на Собранието од надлежност на Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања.

Членовите на собраниската Комисија за труд и социјална политика ќе расправаат за Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за семејството и Предлог – законот за изменување на Законот за превенција, спречување и заштита од семејно насилство, и двата по скратена постапка и во второ читање. На дневен ред е и разгледување на Извештајот на Законодавно-правната комисија, по Предлог на законот за спречување и заштита од насилство врз жените и семејното насилство, во второ читање.

Измените и дополнувањата на Законот за комплементарна и алтернативна медицина и на Законот за лековите и медицинските средства, и двата во прво читање, ќе се најдат пред членовите на Комисијата за здравство.

Предлог-законот за рамномерен регионален развој во второ читање е единствена точка на дневен ред на Комисијата за европски прашања.

Членовите на Комисијата за финансирање и буџет ќе расправаат за Годишниот извештај за работењето на Агенцијата за супервизија на осигурување за 2019, Годишниот извештај на Агенцијата за супервизија на осигурување за состојбата и движењата на осигурителниот пазар во земјава во 2019 и за финансиските извештаи на Агенцијата за супервизија на осигурување за 2019 година.

Би можело да ве интересира

Пратениците дискутираат за дополнувањата на Законот за финасирање на единиците на локалната самоуправа

Ана Ололовска

Митрески: Мнозинството денеска е тука, си ги завршуваме работите онака како што се по хронолошки редослед

Ана Ололовска

По речиси еден месец закажани продолженија на четири собраниски седници

Ана Ололовска

Неделава се очекува продолжение на некоја од заостанатите пленарни седници

Ана Ололовска

Пратеничките групи ги продолжуваат разговорите за измени или за нов Деловникот на Собранието

Ана Ололовска

Џафери на координација со пратеничките групи за договор за пленарна седница

Ана Ололовска