Седници на Комисијата за политички систем и Законодавно правната комисија

Од:

Во Собранието на Република Македонија за денеска се закажани седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и на Законодавно-правната комисија.

На дневен ред на двете комисии е Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, по скратена постапка, во второ читање, поднесен од пратенциите Бетиане Китев, Реџаиљ Исмаили, Сашко Костов, Соња Мираковска, Јусуф Хасани.

Законодавно-правната комисија треба да го разгледа и Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за класифицирани информации, по скратена постапка, во второ читање, поднесен од Александар Кирацовски, Реџаиљ Исмаили, Хари Локвенец и Агим Шаќири.

 

Би можело да ве интересира

Од понеделник средба на Работната група за Законот за ЈО

Ана Ололовска

Законот за ЈО без договор оди во Собрание

Ана Ололовска

Седници на Буџетскиот совет и собраниската Комисија за здравство

Ана Ололовска

Донесени законите за основно образование и за наставници и стручни соработници во основните и средни училишта

Ана Ололовска

Независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ бара прераспределба на комисиите и учеството во работните тела на Собранието

Ана Ололовска

Последна пленарна седница пред летната собраниска пауза

Ана Ололовска