Седници на комисиите за финансирање и буџет и за здравство

Од:

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за финансирање и буџет и за здравство.

На дневен ред на Комисијата за финансирање и буџет е Годишниот извештај за работењето на Народната банка на Република Македонија (НБРМ) во 2012 година и Извештај на НБРМ за банкарскиот систем на Република Македонија во 2012 година.

Членовите на Комисијата за здравство ќе расправаат по предлог-законите за изменување и дополнување на законите за земање и пресадување делови од човечкото тело заради лекување и за здравственото осигурување, двата во прво читање.

Би можело да ве интересира

Џафери – Холштајн: Приоритет на германското претседателство е отпочнување на преговори за членство на земјата во ЕУ

Ана Ололовска

Џафери: Изборите ќе бидат невообичаени, ќе мораме сите најдисциплинирано да се придржуваме на мерките

Ана Ололовска

Нема да биде свикано Собранието, нов пратенички состав по изборите

Ана Ололовска

Уставниот суд нема да ја оценува уставноста и законитоста на одлуката за распуштање на Собранието

Ана Ололовска

Уставниот суд ќе одлучува дали ќе отвори постапка за одлуката за распуштање на Собранието

Ана Ололовска

Мурати: Постапувањето на Судот за распуштањето на Собранието ќе зависи од ставот на работниот состанок

А1он

Leave a Comment

four − 2 =