Седници на две собраниски комисии

Од:

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седници ќе одржат Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно-правната комисија.

На дневниот ред на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците се Предлог законот за Академија за судии и јавни обвинители, во прво читање и за Годишниот извештај на Народниот правобранител за следењето на примената на начелото на соодветна и правична застапеност за 2018 година.

Единствена точка на дневниот ред на седницата на Законодавно-правната комисија, пак, ќе биде расправата за Предлог законот за Академија за судии и јавни обвинители, во прво читање.

Би можело да ве интересира

Димитриев: Усвоените амандмани на СДСМ од Законодавно правната комисија ја менуваат суштината на Измените на законот за следење на комуникациите

Ана Ололовска

Седници на три собраниски комисии

Ана Ололовска

Лашкоска и Манаскова ги раскинуваат договорите за станови под кирија

Трет ден собраниска дебата за ребалансот на Буџетот за 2019

Ана Ололовска

Втор ден расправа за ребалансот на Буџетот за 2019 година

Ана Ололовска

Седници на три собраниски комисии

Ана Ололовска