Седници на четири собраниски комисии

Од:

Во Собранието денеска седници ќе одржат комисиите за надворешна политика, за одбрана и за безбедност и за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите. Седница ќе одржи и Законодавно-правната комисија.

На дневен ред на Комисијата за надворешна политика е Предлог на законот за ратификација на Дополнителниот протокол 6 за трговија со услуги кон Договорот за изменување и пристапување на Централноевропскиот договор за слободна трговија.

Членовите на Комисијата за одбрана и безбедност ќе се изјаснат за Предлог – одлуката за испраќање на припадници на Армијата на Република Северна Македонија за учество во меѓународната операција на Европската Унија „ЕUТМ RCA“ во Централна Африканска Република, како и за Предлог-закон за изменување на Законот за приватно обезбедување, во второ читање.

Комисијата за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите ќе го разгледува Предлог Упатството за начинот и постапката за вршење на надзор над мерките за следење на комуникациите и ќе изврши административна проверка на пријавите од Јавниот повик за ангажирање на двајца технички експерти за постојана поддршка.

Би можело да ве интересира

Собранието ја заврши расправата за законот за попис, ќе се гласа во понеделник

А1он

Продолжува собраниската расправа по Предлог-законот за попис

Ана Ололовска

Седници на три собраниски комисии

Ана Ололовска

Продолжи собраниската расправа по Предлог-законот за попис

Жарко Настоски

ВМРО-ДПМНЕ бара повлекување на Законот за попис

Османи побара од Милошоски да ја закаже и седницата на Комисијата за надворешна политика за амбасадорите

Жарко Настоски