Седници на четири собраниски комисии

Од:

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска се закажани седници на неколку собраниски комисии.

Според информациите на веб страницата на Собранието, најавени се седници на Комисијата за транспорт, врски и екологија, на Комисијата за финансирање и буџет, на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и на Законодавно – правната комисија.

На дневен ред на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците се предлог-измените на Законот за судски такси и на Законот за заштита на укажувачи, двата во второ читање.

Комисијата за финансирање и буџет ќе треба да расправа по Предлог-одлуката за одржување на надзорна расправа за утврдување на причините и извршувањето на законите во постапката за доведување до стечај на „Еуростандард банка“. На дневен ред на оваа комисија се и годишните извештаи на Комисијата за хартии од вредност и на Агенцијата за супервизија на осигурувањето.

Комисијата за транспорт, врски и екологија ќе ги разгледа измените на Законот за интероперабилност во железничкиот систем и на Законот за жичари и ски-лифтови, двата во прво читање, како и измените на Законот за автокампови и на Законот за скијалишта, двата во второ читање.

Законодавно-правната комисија ќе расправа по законите кои се на дневен ред на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и на Комисијата за транспорт, врски и екологија.

Би можело да ве интересира

Заев: Обидот да се блокира Собранието е опасно, срамно и неодговорно однесување

Катерина Павлова-Николовска

Владата бара кризна состојба и во наредните шест месеци

Катерина Павлова-Николовска

Мицевски: Избегнувањето на дијалог е една од причините за поднесувањето на трите илјади амандмани за Деловникот

Ана Ололовска

Продолжува амандманската расправа за Буџетот за 2021, седница и на собраниската Комисија за надорешна политика

Ана Ололовска

Со 3.000 амандмани се спречува онлајн работата на пратениците, архивирањето и преводот ќе траат со денови

Расправа по амандманите за буџетот – Ќе го прифатиме секој издржан и реален проект, вели заменик-министерот за финансии