Седница на Советот на јавни обвинители, на дневен ред јавниот оглас за ОЈО за Организиран Криминал и Корупција

Од:

Советот на јавните обвинители на Република Северна Македонија, денеска треба да донесе одлука за објавување оглас за избор на јавни обвинители во ОЈО за гонење на организиран криминал и корупција, информираат од Советот.

Ова прашања ќе се дискутира по претходата одлука за зголемување на бројот на обвинители во ГОКК за плус пет.

Освен за оваа точка, на денешната седница на Советот на Јавни Обвинители на дневен ред е донесување и на одлука за старосна пензија за двајца јавни обвинители, односно за обвинителот од ОЈО Битола, Петар Аневски и за јавниот обвинител од ВЈО Скопје, Миомир Маричиќ, кој е татко на новиот министер за правда Бојан Маричиќ.

Би можело да ве интересира

Антонио Јолевски избран за нов претседател на Советот на јавни обвинители

Ана Ололовска

Фетаи, Пановски, Рајчев, Рустеми и Бундалевска-Георгиева дадоа заклетва пред Советот на јавни обвинители

Ана Ололовска

Колевски: Оглас за шеф на Скопско обвинителство најдоцна за еден месец

Ана Ололовска

Колевски: Никој не ми изврши влијание за изборот на јавни обвинители

Ана Ололовска

Фатиме Фетаи избрана за обвинител во Вишото јавно обвинителство Скопје

Ана Ололовска

Мемети, Ивановски и Црвенковска ќе дадат свечени изјави пред претседателот на Собранието

Ана Ололовска