Ратификации на договори и спогодби и едно задолжување денеска пред пратениците

Од:

Покрај измените и дополнување на Законот за заштита на населението од заразни болести, пратениците денеска на пленарна седница треба да разгледаат четири ратификации на договори и спогодби, едно задолжување и испраќање на војници во меѓународни мисии.

Народните избраници, меѓу другото, треба да ја разгледаат ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Сојузна Република Германија за соработка во борбата против криминалот како и за ратификација на Договорот со Владата на Република Србија за соработка во областа на борбата против криумчарење мигранти и за ратификација на Спогодбата за заедничко признавање на доверливи услуги кои се користат во двете држави.

Пред пратениците е и Предлог законот за задолжување со заем кај Меѓународната банка за обнова и развој – Светска банка по договорот за заем за финансирање на Проектот за модернизација на земјоделството, по скратена постапка.

На седницата на дневен ред е и предлог одлуката за испраќање на припадници на Армијата на Република Северна Македонија за учество во меѓународната операција на ОН „УНИФИЛ“ во Либан и за испраќање припадник на Армијаа за учество во меѓународната операција на Европската Унија „АЛТЕА“, во Босна и Херцеговина.

Би можело да ве интересира

Мисовски и Зендели избрани за потпретседатели на Собранието

Добрила Кацарска избрана за судија на Уставниот суд

Измените во Деловникот за работа на Собранието ќе се разгледуваат по скратена постапка

Ана Ололовска

Собранието ќе има мнозинство за гласање

Ана Ололовска

Горан Мисовски и Фадил Зендели предложени за потпретседатели на Собранието

Ана Ололовска

Седници на четири собраниски комисии

Ана Ололовска