Општина Аеродром: Заложбата за почист и зелен Аеродром е реалност – новиот концепт за одржување на јавната хигиена дава резултати

Од:

Општина Аеродром минатата недела успешно започна со имплементација на новиот концепт за одржување на јавната хигиена. Концепт кој подразбира зголемен капацитет на работници и механизација и истиот веќе дава сериозни резултати во нашите напори за обезбедување позелена и почиста општина соопштуваат од Општината.

– Водени од нашата идеја за обезбедување чиста и здрава животна средина во Општина Аеродром, минатата недела го промовираше амбициозниот проект за редефинирање на системот за одржување на јавната хигиена. Свесни дека јавната хигиена е од суштинско значење за задоволството на граѓаните и нивното здравје, преземавме сериозни чекори за создавање одржлив проект кој на долг рок го решава проблемот со хигиената и уредувањето на зелените површини во сите населени места во Општина Аеродром. Новиот концепт и активностите кои се преземени досега веќе ги даваат првичните резултати – искосени тревници и подигнување на хигиена на јавните простори, паркови и улици се реалност во Аеродром. Фактот кој посебно не радува, е дека нашите напори вродуваат со плод и истите се широко прифатени и препознаени од граѓаните. Општина Аеродром останува посветена на одржување на јавната хигиена. Во комуникација со граѓаните ќе ги дефинираме следните активности кои ќе бидат во нашиот фокус. Упатуваме благодарност до нив за разбирањето, придонесот и прифаќањето на овој концепт. Заедно, можеме да создадеме почиста, поздрава и поубава општина Аеродром, се нведува во соопштението.

Би можело да ве интересира

​Во еден ден искосени над 20.000 м2 површини – граѓаните сведочат на функционалниот систем за одржување на хигиената во Аеродром

Современи услови за спорт и сеопфатно образовно искуство – ООУ „Љубе Лапе“ во Аеродром доби два повеќенаменски спортски терени

Ана Ололовска

Општина Аеродром: Нов концепт за одржување на јавната хигиена

Општина Аеродром како партнер се вклучува во кампањата на АУЕ-ФОН „20 години, 200 компании, 2.000 стипендии“

Горан Наумовски

Општина Аеродром потпиша меморандум за соработка со УСАИД за одговорно управување со општинските ресурси

Одбележани 151 година од раѓањето на револуционерот Јане Сандански