Нивото на водата во Охридското Езеро повторно над просекот

Од:

По повеќе од половина година постојана негатива Охридското Езеро се враќа во кондиција, кога станува збор за неговиот водостој.

Денешните мерења покажуваат дека нивото на водата во езерото е на котата 693.61 метри надморска височина, што е три сантиметри на просекот за месец јули (693.58 м.н.в).

Температурата на водата изнесува 19 степени Целзиусови, што се уште речиси три степени под месечниот просек.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Блесна новогодишната елка под вода во Охридско езеро

Покуќнина, отпад и стари гуми извадени од Охридско езеро

Охридскиот регион останува на листата на УНЕСКО

Полицијата го пронајде и го врати чамецот со двајцата малолетници кој неконтролирано се оддалечил од брегот на Охридското Езеро

Жена од Ресен се удави во водите на Охридското Езеро

Горан Наумовски

Водата во Охридското Езеро е исправна за капење, спорт и рекреација