Натпревар за основците за енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија

Од:

Здружението на граѓани „Еко Логик“ во рамки на програмата „Вело училишта“ отвора меѓуучилишен натпревар за енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија. Целта на натпреварот е да предизвика интерес за активности за сочувување на природата и преземање на акции, односно едукативната компонента е насочена кон енергетска ефикасност, здрави навики, забава во природа и во домот, како и да го поттикне натпреварувачкиот дух на учениците и самите училишта.

Натпреварот ќе биде реализиран преку дигитална игра „Еко Маало“, што е достапна на платформа „Тabletopia“ и може да се игра преку мобилен телефон или компјутер. Право на учество имаат ученици од седмо, осмо и деветто одделение врз принципот „Прв дојден, прв услужен“.

Училиштата е потребно да номинираат четири учесници кои имаат познавања и интерес за темите кои ќе се обработуваат. Номинацијата може да ја направат по реализиран интерен натпревар во самото училиште на зададената тема физички или онлајн. Тој интерен натпревар е потребно да биде реализиран во периодот додека трае овој повик, 30 октомври 2020.

Линкот за пријавување е https://forms.gle/gB23VovkaHWHbB4q9  За најдобрите ученици се предвидени награди.

Би можело да ве интересира

Вебинар за билингвалните паралелки во образованието

Ана Ололовска

Државна матура од 29 мај до 14 јуни, информатика и географија првпат во листата на изборни предмети

Ана Ололовска

Средношколци презентираа како го замислуваат реформираното образование

Жарко Настоски

Истражување: Владата може да биде потранспарентна околу буџетските трошења во образованието

Жарко Настоски

Таблети за ученици од социјално загрозени семејства во Ресен

Пакети со ученички прибори за основци од помалубројните заедници

Катерина Павлова-Николовска