Намален бројот на ученици во учебната 2022/2023 година

Од:

Според податоците на Државниот завод за статистика, на почетокот на учебната 2022/2023 година, бројот на учениците во редовните основни училишта изнесувал 185 099, што претставува намалување за 0.8 % во однос на претходната учебна година.

Бројот на учениците во редовните средни училишта, пак, на почетокот на учебната 2022/2023 година, изнесува 69 227, што претставува намалување за 2.5 % во однос на претходната учебна година.

Би можело да ве интересира

Деветтооделенци од Кавадарци краделе и монтирале фотографии од соученички за да им се исмејуваат

Орце Костов

Учениците се враќаат на настава

СДСМ: Започнува исплатата на финансиската поддршка за основците и средношколците

Горан Наумовски

СДСМ: Со нас има повеќе за сите, 1.200 до 1.800 денари месечно за 105.000 ученици

Шаќири: Учениците наскоро ќе го добијат учебникот по Историја и општество

Орце Костов

Антикризни мерки: Учениците ќе добиваат од 1.200 до 1.800 денари месечно, по 3.000 денари за пензионерите со ниски пензии

Орце Костов