Националната Стратегија за мали и средни претпријатија на владина седница

Од:

Информацијата во врска со отпочнување активности за спроведување на Националната Стратегија за мали и средни претпријатија 2018-2023-та година, со Акциски план ќе биде разгледана на денешната 130-та владина седница.

На дневен ред на седницата е и информацијата за прогресот на реализација на акцискиот план за пристапни рампи за лицата со инвалидност, како и информацијата за подготовка на национална стратегија за електронско здравство, со Предлог – одлука.

Како материјал за информирање, Владата на Република Северна Македонија ќе ги разгледа Информацијата за прогресот во однос на обезбедување на посебен софтвер (програма) за внесување и процесирање на податоци за сообраќајни незгоди „Електронски записник од увид во сообраќајна незгода“, како и информацијата за прогресот и реализацијата на проектот „Креирање на стандарди на професионални компетенции“.

Би можело да ве интересира

Извозниците на брашно од пченица и наполица ќе мора да остават 30% од производството за домашниот пазар

А1он

Владата со одлуки за олеснувања на лизингот и потрошувачките кредити за време на вонредната состојба

А1он

Владата ќе врши интервентна набавка на 200 респираторни машини

А1он

Угостителите бараат помош за исплата и на платите за март, Спасовски им предлага бескаматни кредити

Маја Илиевска-Пачемска

Владата денеска ќе свети сино по повод Меѓународниот ден за подигање на свеста за лицата со аутизам

А1он

(ВИДЕО) Спасовски: Очекувам банките да не го гледаат само својот профит, уредбата за замрзнување на кредитите во секој момент може да биде донесена

Маја Илиевска-Пачемска