Министерството за финансии го осуди боењето на објектот на синоќешните протести

Од:

Министерството за финансии го осудува вчерашното однесување на учесниците во протестите организирани од граѓанската иницијатива „Протестирам“ при што фасадата на зградата беше оштетена со боја.

– Министерството за финансии го почитува неприкосновеното право на граѓаните за мирен протест, но го осудува вандалското однесување на поединци кои оштетуваат државен имот изграден со парите на граѓаните на Република Македонија, стои во реакцијата на Министерството за финансии.

Демонстрантите фрлаа со боја револтирани што преку Министерството за финансии државава сака да се задолжи за нови 650 милиони евра, пари, кои граѓаните треба да ги враќаат од свој џеб во следните десет години, со камата.

Би можело да ве интересира

МФ: Јавниот долг 54,9 % од БДП, намален дополнителни 2,2 процентни поени

А1он

МФ: Јавниот долг во услови на криза намален на 57,1% од БДП, на ниво под мастришкиот критериум

А1он

МФ: Во подготoвка се правни решенија за промена на надоместокот за приватизација на државно градежно земјиште

А1он

Македонија доби 225,6 милиони евра грант за инфраструктурни и енергетски проекти преку ЕК

А1он

Министерство за финансии: Јавниот долг се менаџира и се одржува на стабилно ниво

А1он

СЕФФ прераснува во форум на размена на идеи – Препораките од Конференцијата, прифатени од Владата, ќе се преточуваат во стратешките документи

А1он