Македонија и Грција ќе ја зајакнуваат парламентарната соработка

Во рамките на Конференцијата на претседатели на парламенти на Европската Унија, претседателот на Собранието,Талат Џафери, се сретна со грчкиот колега, Николаос Вуцис, претседател на парламентот на Грција.

Во една неформална и пријателска атмосфера, двајцата претседатели разменија мислења околу отпочнувањето на парламентарна соработка, како на ниво на претседатели, така и на ниво на парламентарни групи за соработка.

Би можело да ве интересира

Предлог-законот за заштита на правата на пациентите го помина првото читање

Ана Ололовска

Лашкоска: Тоа што Владата го презентирала пред комитетот на УНЕСКО не соодветствува со тоа што го нуди како предлог-закон

Ана Ололовска

Законот за управување на природното и културното наследство во Охрид пред пратениците

Ана Ололовска

Арта Точи од Алијансата на Албанците нова пратеничка на местото на Мемеди

Ана Ололовска

Собранието ја констатираше оставката на Мемеди

Ана Ололовска

Александра Цветковска го презема испразнетото пратеничко место на Горан Милевски

Ана Ололовска