Изборот на главен државен ревизор и автентичното толкување за помилувањето на собраниска седница

Од:

Барањето за давање автентично толкување на членот 11 од Законот за помилување, поднесено од пратениците Сашко Костов и Диме Велковски и изборот на главен државен ревизор се само дел од 73-те точки на дневен ред на 123-тата собраниска седница што треба да се одржи денеска.

Во рамки на седницата, пратениците треба да ги разгледаат и точките за избор на заменици на Народниот правобранител и на главниот државен ревизор, како и за објавување огласи за избор на членови на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација.

На дневен ред на оваа седница се и неколку ратификации и закони во прво и во второ читање, како и закони по скратена постапка. Дел од законските предлози се за усогласување со новиот Законот за прекршоци, односно намалување на глобите.

Би можело да ве интересира

Вељаноски: Собранието не направило преседан, изборите треба да се одложат

Кристијан Ландов

Џафери презентираше што сработел како претседател на Собранието

Ландов

Соботка: С. Македонија веќе е европска земја, се надеваме на зелено светло кон крајот на месецот

Ана Ололовска

Претседателот на Националниот совет на Австрија Соботка во посета на Собранието

Ана Ололовска

Џафери за српска „Политика“: Докажавме дека Албанец на значајна позиција не е бауч

Ана Ололовска

Собраниска делегација учествува на 14-та сесија на Парламентарното собрание на Медитеранот во Атина

Ана Ололовска