Ѓорѓи Андонов и Тодор Поп Панев избрани за судии во Апелациониот суд Штип

Од:

Судскиот совет денеска на итна седница ги избра судиите Ѓорѓи Андонов и Тодор Поп Панев за судии во Апелациониот суд во Штип.

Судијата Ѓорѓи Андонов од Основниот суд во Штип доби најмногу гласови од Советот и покрај тоа што беше втор на ранг листата, на која прва беше судијката Цона Каламерникова, а останати кандидати беа судиите Сузана Милевска, Јулијана Невкова и Невена Перица.

Како што се изјаснија најголем дел од членовите на Советот, својот глас за Андонов го дадоа поради тоа што, и покрај тоа што има еден бод помалку од Каламерникова, пресуден бил неговиот придонес во судството со бројните ангажмани надвор од неговото работно место.

Судијата Панев од Основниот суд Штип беше избран за судија од граѓанска област каде кандидати беа и судиите Сузана Милевска и Александар Цацков.

Би можело да ве интересира

Судски совет донесе заклучок за продолжување на постапката за избор на двајца членови на Советот

Судски совет донесе одлука за пензионирање на двајца судии

Судски совет ги оспори пред Уставен суд законските измени со кои се стопираше зголемувањето на платите на судиите

Судски совет: Со интервенција во законот директно се влијае врз нормалното функционирање на судовите

Судскиот совет добил претставка и постапува по одлуката на Врховен суд за зградата на ССМ

Престанува мандатот на Мери Радевска како член на Судскиот совет поради пензионирање