ДЗР со податоци за ревизиите на партиите и јавните набавки

Од:

Државниот завод за ревизија денеска ќе ги соопшти резултатите од ревизиите на политичките партии, јавните набавки и извештаите доставени до надлежни органи во 2017 година.

На средба со новинарите ќе го презентира Годишниот извештај за работењето лани кој ќе биде тема за расправа и во Собранието на Република Македонија.

Ќе бидат презентирани и планираните новитети во врска со транспарентноста на ДЗР и соработката со медиумите што е една од петте стратегиски цели во „Стратегијата за развој на ДЗР 2018 – 2022 година“.

На брифингот ќе зборува Мијалче Дургутов, ревизор во Секторот за информациски системи, задолжен за комуникација со медиумите и новинарите.

Би можело да ве интересира

ДЗР го објави извештајот за работењето на АВМУ

Ана Ололовска

90 отсто од државните набавки во пандемијата договорени во четири очи, спроведени без тендери

Жарко Настоски

ДЗР: Издавањето на Б-Интегрирани еколошки дозволи не овозможува целосна контрола над загадувањето

ДЗР го објави конечниот ревизорски извештај на Основен буџет на С. Македонија за 2020 година

Ана Ололовска

Не чини состојбата во државните инспекторати – едвај работат со половина кадар, покажа ревизијата

Жарко Настоски

ВИДЕО: Колку пари трошат политичките партии на рекламирање на билборди

Ана Ололовска