Две собраниски седници

Од:

Собранието на Република Северна Mакедонија денеска ќе ги одржи 126 и 123-та седница, на чиј дневен ред се поголем број измени и дополнувања на закони од повеќе области.

Како што е најавено на агендата на 123-та седница е Предлог на закон за изменување и дополнување на Изборниот законик, по скратена постапка, Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за електронски документи, електронска идентификација и доверливи услуги, по скратена постапка, во второ читање, како и дополнет предлог на закон за класифицирани информации и на закон за изменување и дополнување на Законот за одбрана, во второ читање.

За Предлог на програма за одбележување јубилејни годишнини на значајни настани и истакнати личности во 2020 година, Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за спречување и заштита од дискриминација и за Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за семејството, по скратена постапка ќе се расправа на 126-та собраниска седница.

Пратениците ќе расправаат и по Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за заштита од вознемирување на работно место, Предлог на закон за изменување на Законот за работните односи и по Предлог на закон за изменување на Законот за практиканство, по скратена постапка.

На дневниот ред се и низа измени и дополнувања на Законот за државната ревизија, за ревизија, за девизното работење, за меница, за задолжница, за финансиските друштва, сите во прво читање.

Би можело да ве интересира

Џафери за српска „Политика“: Докажавме дека Албанец на значајна позиција не е бауч

Ана Ололовска

Собраниска делегација учествува на 14-та сесија на Парламентарното собрание на Медитеранот во Атина

Ана Ололовска

Реакции во француски медиуми за распуштањето на Парламентот и предвремените избори

Ана Ололовска

Брнс го поздрави постигнатиот успех на досегашниот парламентарен состав

Ана Ололовска

Џафери: Фер и демократски избори ќе бидат прилог плус за старт за преговорите со ЕУ

Ана Ололовска

Грчките медиуми за распуштањето на Собранието

Ана Ололовска