Две собраниски комисии ќе расправаат по граѓанската иницијатива „Учебници и настава мора да има“

Од:

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седници ќе одржат Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно-правната комисија.

Граѓанска иницијатива за распишување на референдум за одлучување на државно ниво доставена преку Граѓанската иницијатива „Учебници и настава мора да има“, преку овластениот предлагач Драгана Спасевска, е единствената точка на дневниот ред на седницата на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и на Законодавно – правната комисија.

Собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, како што е најавено на собраниската веб страница, ќе се одржи и јавна расправа по Предлог законот за преиспитување на факти и докази користени во судска постапка.

Би можело да ве интересира

Бабачиќ: Правото на образование на мајчин јазик е едно од најголемите добра

Владата го повлече предлог-законот за учебници, прво ќе оди на јавна расправа

Жарко Настоски

Родители и средношколци протестираа против најавените реформи во образованието

Жарко Настоски

Иницијаторите против новиот закон за учебници повторно доставија предлог за референдум

Ана Ололовска

Иницијативата за референдум против законот за учебници неуредна – заклучи собраниската комисија

Ана Ололовска

МОН: Апсурдно е да се протестира против напредок во образованието

Ана Ололовска