Деспотовски: Луѓето треба да ги слушаме, а довербата да ја бараме со конкретни резултати

Од:

Со средби во општинските организации во Ѓорче Петров и Аеродром продолжуваат активностите на терен на Јован Деспотовски, кандидат за претседател на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија.

„Дискусијата со нашите членови во Ѓорче и Аеродром се моќен потсетник за потребата од транспарентност и отчетност во нашата партија. Се заборави на потребите на луѓето. Функционерите зборуваат, а ништо не слушаат. Да не ја заборавиме 2021 година кога на луѓето им беше наредено кој ќе биде нов претседател на СДСМ. Во партија која е основана на слободарски традиции не смее да има таков диктат, ниту страв. На тоа мора да се стави крај. Нема да дозволиме повторно „готово“ решение за претседател на СДСМ. Доволно научивме од искуството со Ковачевски од 2021. На 30 јуни решаваме за радикален прекин и еден нов почеток“ рече Деспотовски.

Присутните отворено зборуваа за сите наталожени проблеми и разочарувања и дадоа конструктивни предлози за тоа како да се движи партијата во иднина.

„Само вака зборувајќи отворено може да дојдеме до вистинските решенија. Ваквите дискусии, каде се слушаме, се критикуваме, зборуваме отворено, предлагаме се клучни за нашето повторно раѓање како моќна политичка сила“ порача Деспотовски.

Дел од присутните ја истакнаа и потребата да се избере тим во кој ќе има соодветна застапеност и удел и на општинските организации односно на сите изборни единици.

Би можело да ве интересира

Деспотовски: СДСМ има сериозен проблем, да се одговори зошто 11 000 членови сакале, а не гласале

Деспотовски поднесе оставка од функцијата директор на ТИРЗ

Катерина Ѓуровски

Деспотовски: На голем број на членови на СДСМ не им било овозможено да гласаат

Горан Наумовски

Деспотовски: Новиот СДСМ ќе биде гласна, проактивна, критична и конструктивна опозициска партија со Влада во сенка

Деспотовски: Покренавме бран на промени во СДСМ, ја враќаме моќта кај луѓето

Деспотовски: Изборите на 30 јуни се референдум за СДСМ – продолжуваме по старо или одиме по ново

Горан Наумовски