Дебата за новиот Закон за Судскиот совет

Од:

Претставници на Институтот за човекови денеска ќе одржат брифинг во форма на дискусија со новинари за новиот Закон за Судскиот совет и за работата на Судскиот совет во изминатиов период.

На дебатата, која е дел од проектот „Акција за поголема транспарентност, отчетност и ефективност на Судскиот совет“, поддржан од Британската амбасада Скопје, ќе се покренат прашања во однос на влијанието на новите измени врз работата на Судскиот совет и пред се на независноста на судството.

На средбата со новинарите ќе дискутираат претседателката на Институтот Маргарита Цаца Николовска, Вера Коцо, Мирослав Драганов, Јелена Кадриќ и Кристина Дода.

Би можело да ве интересира

Кои колеги на Јово Вангеловски може да му „пресудат“ за разрешувањето?

Васко Маглешов

Судијката која одби притвор за Мијалков унапредена во врховен судија

Васко Маглешов

Фаик Арслани е избран за ВД претседател на Врховниот суд

Васко Маглешов

ВИДЕО: Судскиот совет го разреши Јово Вангеловски

Васко Маглешов

Суспендираниот судија Шахини и по пензионирањето пак ќе биде судија

Васко Маглешов

Судскиот совет по вторпат ќе се обиде да го разреши Јово Вангеловски

Васко Маглешов