ЦУК: Активни пет пожари, вчера регистрирани 37

Од:

Активни се пет пожари од вкупно 37 што се регистрирани вчера во државава, информира Центрот за управување со кризи (ЦУК).

Според ЦУК, активни се пожарите во: Општина Македонски Брод, високо над с.Белица, во месноста „Аргулица“ под Солунска глава на непристапен терен (каде што гори борова шума); Општина Штип, кај с.Селце на планинскиот дел Серта од Конечка Планина (нискостеблеста шума); Општина Чашка, месност „Горна и Долна Бабина Дупка“ (нискостеблеста шума); Општина Долнени, с.Долнени (ниска вегетација) и во Општина Куманово, кај с.Лубодраг (ниска вегетација).

За дел од пожарите што загрозувале села вчера се дејствувало и со воздухоплови на Дирекцијата за заштита и спасување и Министерството за внатрешни работи, а некаде покрај противпожарните тимови во одбрана на селата се вклучило и месно население.

Би можело да ве интересира

Уште гори пожарот на Китка

Пожарот на Шар Планина се изгаснал, уште гори на Жеден

Катерина Ѓуровски

Пожар на депонија во близина на бензинска во Градско

Спречен пожар од заборавен шпорет во Велес

Катерина Ѓуровски

Едно лице со изгореници во пожар во куќа во Берово

Катерина Ѓуровски

Во опожарената куќа во село Отошница почина 65-годишник, оџакот можна причина за пожарот