Анима Мунди: Се најадовте ли добро Отец Пимен?

Од:

„Збор два за христијанската етика, духовност, сочувствителност, совеста и свеста на Отец Пимен.

„Бог ги љуби сите свои созданија (Псалми145:9), сите суштества на Земјата ги создал од љубов, и кој не љуби не го познава Бога, зашто Бог е љубов (1 Јованово 4:8).

„..Сигурно ние треба да покажеме милост и нежност кон животните, од многу причини, особено затоа што тие се од исто потекло какои ние самите.” – Свети Јован Златоуст.

Кој ќе ги слуша вашите филозофирања за Бог, правда, сочувство додека се потсмевате над телото на масакрирано животно. Гледате ли подалеку од сопствениот стомак, СЕ НАЈАДОВТЕ ЛИ ДОБРО Отец Пимен“, реагираат од здружението за заштита на животните „Анима мунди“ на фотографијата со печено прасе што отец Пимен ја шернал на својот фејсбук профил.

Би можело да ве интересира

Отец Пимен: Стоилов треба да се почитува како шампион и човек со свој став

Ана Ололовска

Излезе од печат втората книга на отец Пимен

Ана Ололовска

Отец Пимен: Барајте одговорност и од мене што бев за втор мандат на Иванов

Ана Ололовска

Стеванаџија до Пимен: „Потсеќаш на дедовците од МапеД шоу, а владика си“

Ана Ололовска

Владика Пимен: Јас сум на страната на студентите

Емир Латифовиќ

Пимен: Не ја потпишав иницијативата, ама го поддржувам Иванов

Емир Латифовиќ