Флекс Кредит со поддршка на проектот „МЛАДИТЕ МОЖАТ“ на СОС Детско село

Од:

Флекс кредит ги подготвува младите од СОС Детско село за успешно снаоѓање на пазарот на труд и успешна иднина, водејќи се од мисијата и идејата дека секој млад човек заслужува образование и вработување. Како компанија која знае дека секоја насмевка е важна се вклучивме во проектот “Младите можат“ на СОС Детско Село со цел да им помогнеме на младинците полесно да јанајдат работата која што им е животен сон и предизвик и успешно да се вклучат во деловниот свет.

Темата на нашата работилница беше ,,Подготовка за пазар на труд и барање на работа,, со цел да им дадеме стручни совети како да направат биографија која ќе остави впечаток, што е пресудно на интервју, како да се подготват за интервју , како да се подготват претходно за интервју и како да остават добар впечаток. Исто така направивме симулации на интервју како треба и како не треба да да однесува кандидатот. – велат од тимот за Човечки Ресурси во Флекс Кредит

Истиот тој тим се појави и во улога на предавачи со огромен ентузизјазам и задоловство им пренесе знаење, вештини и информации како и корисни совети како да ја започнат својата кариерна патека со самодоверба и ентуазијам, а исто така и со симулирање на реално интервју им овозможи практично да видат како е на интервју и сами да донесат одлука кој кандидат ќе го изберат.

За присуството Флекс Кредит им додели и благодарници со желба и надеж дека еден ден ќе станат наши колеги, со отворени можности за соработка преку пракси и вработување. Флекс Кредит како општествено одговорна компанија се стреми да пружи помош на граѓаните од социјален ризик, со цел да ги надминат секојдневните проблеми со кои се соочуваат.

Би можело да ве интересира

Три јубилеи на Porsche: 50 години од моделот 917, 50 години од моделот 914 и 10 години од Panamera

Наум Локоски

Brick Bar, Brick Eat и Four дел од новогодишната кампања организирана од СОС детско село – Место со срце

Наум Локоски

Нептун со супер празнична понуда – Големи попусти и до 48 рати без камата на сите производи на happy цени

Наум Локоски

Без мака – совладај странски јазик за 2 недели со оваа чудесна метода

Наум Локоски

Со „Спорт лајф“ на Светско во ракомет, фати највисок коефициент и спремај се за Германија

Наум Локоски

Cashback World едукација: Како да станете член на Cashback World?

Наум Локоски