Промоција на книгата „Увертирата оп. 54 и четирите симфонии“ од Димитрије Бужаровски

Од:

Најновата книга за творештвото на Димитрије Бужаровски „ Увертирата оп. 54 и четирите симфонии“ ќе биде промовирана вечер во 20 часот на онлајн платформата Зум. Книгата е издадена од Факултетот за музичка уметност во Скопје и може да се преземе на страницата на архивот BuzAr.

-Книгата содржи голем број информации околу настанувањето и изведбите на овој дел од опусот на Димитрије Бужаровски, вклучувајќи ги и деталните анализи на формата и останатите музички аспекти на делата, информира Факултетот за музичка уметност.

Промоцијата ќе ја води деканот на ФМУ, професор м-р Живко Фирфов, а ќе ја промовираат рецензентите професор д-р Викторија Коларовска-Гмирја и професор д-р Трена Јорданоска. Покрај нив, на промоцијата ќе учествува и авторот Бужаровски и тројца диригенти, професор д-р Сузана Костиќ, професор Велко Тодевски и професор м-р Борјан Цанев кои ги извеле делата обработени во оваа книга.

Снимките од Увертирата и симфониите може да се проследат на Јутјуб каналот на архивот BuzAr.

Би можело да ве интересира

Излезе од печат книгата поезија „Топли билки“ од Бојан Васиќ

Ана Ололовска

Објавена книгата „Средби и разговори“ од Томислав Османли

Ана Ололовска

Промовирана книгата „Тетовскиот говор“ од Дарко Гавровски

Ана Ололовска

Душко Трифуновски ќе ги промовира драмите „Слана / Јазол“ кои се слика за тешката општествена стварност

Ана Ололовска

„Доживувањата на двајца селски учители“, нов роман од Паскал Гилевски

Ана Ололовска

Промовирана книгата „Зборови со персиско потекло во македонскиот јазик“ од Зеќир Рамчиловиќ

Ана Ололовска