Промоција на книгата „Турски документи за историјата на Македонија, пописи од XIX век – Скопски Санџак, Тетовска Каза“

Од:

Во Н.У. Уметничка Галерија Тетово вечер во 18 часот ќе биде промовирана книгата „Турски документи за историјата на Македонија, пописи од XIX век – Скопски Санџак, Тетовска Каза“, 1832/33, книга 1, том 1 од авторите д-р Музафер Бислими, д-р Аднан Шериф и м-р Ирфете Ибраими.

Книгата е објавена на македонски и албански јазик.

Во рамки на овој настан, ќе биде отворена и изложбата „200.000 Југословени – иселеници“ истражување на новинарот м-р Муртеза Сулооџа.

Двата настана се во организација на Фондацијата „Екај“ и Државниот архив на Република Северна Македонија.

Би можело да ве интересира

Објавена монографија „Гордоста на Кавадарци“ од Тимчо Апостоловски

Ана Ололовска

Објавена монографијата „Дописниот шах во Македонија“

Ана Ололовска

Сликовницата „Три мали волчиња“ од грчки преведена на македонски јазик

Ана Ололовска

Романот за деца „Сенишната шума“ во издание на „Паблишер“

Ана Ололовска

Промоција на романот „Воскресение Experience патот на духот“ од Мирче Нешовски

Ана Ололовска

„Книжевноста и дните“ од Гојко Божовиќ на македонски јазик

Ана Ололовска