Меријам-Вебстер: „феминизам“ е збор на годината

Од:

„Феминизам“ е збор на годината за 2017., според изборот на американскиот речник Меријам-Вебстер.

– Во 2017 година истражувањето на зборот „феминизам“ е зголемено за 70 отсто на интернет страницата Merriam-Webster.com во однос на претходната година и во повеќе наврати привлече големо внимание поради големите настани, изјави лексикографот Питер Соколовски.

Во изминатите неколку години зборот „феминизам“ беше меѓу десетте наистражувани кога е во прашање речникот Меријам-Вебстер.

Би можело да ве интересира

Во Прилеп промовирана „Утро во Франкфурт“ на Мирјана Стојановска

Ана Ололовска

Две нови илустрирани книги за деца од Весна Костантинова

Ана Ололовска

Две децении издавачка куќа „Три“- специјална едиција со 20 наслови

Ана Ололовска

Реторички речник на поими и дефиниции од Трајко Огненовски

Ана Ололовска

Две книги од Славе Катин промовирани во Канада

Ана Ололовска

Две нови илустрирани книги за деца од Весна Костантинова

Ана Ололовска