Книжевна вечер со Изабел Вери во МКЦ

Од:

Kнижевна вечер со белгиската писателка Изабел Вери ќе се одржи на 10 октомври, сабота, во Младинскиот културен центар – Скопје, со почеток во 20 часот

Гостувањете на Вери е во рамки на „Bookstar“, првиот фестивал на европската литература во Македонија. Белгиската писателка ќе ја промовира својата книга „Обескостена“, добитник на Европската книжевна награда за 2013 година, што кај нас ја објави издавачката куќа „Антолог“.

Промотор на настанот е писателот Владимир Јанковски, кој, покрај промотивната реч, ќе направи и краток разговор со гостинката (преведувач, Зоран Радически). Делови од романот, заедно со Изабел Вери, ќе чита актерката Јасмина Василева, која ќе биде и водител на настанот. За музичкиот дел е задолжен актерот и музичар Ice Soul Combo.

Би можело да ве интересира

Второ издание на проектот „Добри гости“ во Тетово

Ана Ололовска

Промоција на второто издание на „Среќата е глагол“ од Марковски

Ана Ололовска

Објавен првиот број на списанието „Современост“ за 2023 година

Ана Ололовска

Промоцијата на најновиот роман на Венко Андоновски – Папокот на светлината во Куманово

Ана Ололовска

Меѓународна награда за драмски автор за македонскиот писател Гоце Ристовски

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Луѓето, а не градот“ од Снежана Младеновска Анѓелков

Ана Ололовска