Книжевна вечер со музика и поезија „Соаре во градините“

Од:

Книжевна вечер со музика и поезија „Соаре во градините“ вечер ќе се одржи во дворот на Резиденцијата на Франција.

Книжевната вечер е дел од културните активности на здружението „Пријателство Франција-Македонија“ во соработка со Амбасадата на Република Франција, а во врска со настаните на Министерството за култура на Франција „Соаре во градините“ и на музичкиот фестивал „Празник на музиката“.

Се работи за доброволен настан, осмислен и реализиран од страна на претседателот на здружението, Матијас Васкез и македонската франкофонска поетеса Наташа Сарџоска.

Во програмата е предвиден омаж кон книжевното и поетско творештво на франкофонски македонски автори, меѓу кои академици, писатели и поети, како Катица Ќулавкова, Владимир Мартиновски, Наташа Сарџоска, Агнеса Чаволи и Јосип Коцев, кои се поканети на книжевна дебата и поетско читање во придружба на франкофонските студенти и македонски музичари.

На книжевната вечер се поканети француската и франкофонска заедница во Македонија, членови на здружението, како и неколку владини, дипломатски, уметнички и академски претставници во Македонија.

Би можело да ве интересира

Во една едиција сите 16 романи на академик Божин Павловски

Ана Ололовска

Во Пехчево промовирано делото „Зад твојот сон“

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Окружието на Конески“ од Димитар Пандев

Ана Ололовска

Промоција на поетската книга „Крстна коска“ од Наташа Сарџоска

Ана Ололовска

Четврто издание на книжевниот фестивал „Друга приказна“

Ана Ололовска

„Окружието на Конески“, нова книга од Димитар Пандев

Ана Ололовска