Акција „Донирај книга за патувачката библиотека на МакеДокс“

Од денеска до 29 јуни ќе се одвива акцијата „Донирај книга за патувачката библиотека на МакеДокс“. Книгите ќе може да се донираат во кафе „Котур“ секој ден до сабота.

Од Здружението за промоција на документаристика „МакеДокс“ информираат дека донираните книги ќе бидат однесени во неколку селата каде луѓето ќе можат да ги позајмат, заменат, прочитаат. Потоа книгите ќе бидат оставени во основното училиште во Радожда до следната година.

Дополнителна мотивација за донација на книгите може да биде и тематската дружба „Кафе и кромид 03“ на „МакеДокс“ и кафе „Котур“, што ќе се одржи на 27 јуни во 20.30 часот, кога ќе биде прикажан филмот „Мажи играчи“. Со купена пијачка или со донирана книга се добива билет за проекцијата, посочуваат од Здружението.

Патувачкото кино на МакеДокс ќе се одржи од 1 до 12 јули околу Охридското и Преспанско езеро. Патувачкото кино на „МакеДокс“ ќе се реализира со поддршка од Агенцијата за филм, Амбасадата на Германија и овозможено е од Western Balkans Fund.

Би можело да ве интересира

Заврши Патувачкото кино „МакеДокс“

Ана Ололовска

Се снима документарец за Патувачкото кино на „МакеДокс“, во тек подготовки за новото издание на Фестивалот

Ана Ололовска

Патувачкото кино на МакеДокс во Вишни, Драслајца и Пустец

Татјана Ташкова

Патувачкото кино на МакеДокс отиде преку граница

Ана Ололовска

Патувачкото кино на „МакеДокс“ со проекции во Албанија

Ана Ололовска

Почнува 10. патувачко кино МакеДокс

Ана Ололовска