Отворање на 13. „МакеДокс“ на 18 август во Куршумли-ан

Од:

Магичниот простор на Куршумли-ан во следните осум денови ќе биде збирно место за „Лупење идеи“ на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, кој во своето 13-то издание ќе се одржи од 18 до 25 август во Скопје.

Отворањето на фестивалот ќе се одржи на 18 август со филмска проекција во 21 часот и концерт на групата „Баклава“ во 23 часот во Куршумли-ан.

Комплетната програма е објавена на официјалниот сајт

За фестивалот е приготвена и мобилна апликација која може да се симне на следниве линкови:

Би можело да ве интересира

Четвртото издание на МакеКоПроДокс форумот на 13. „МакеДокс“ на 22 август почна со затворена сесија на Балканската мрежа

Ана Ололовска

Отворена изложбата „Спојка“ на почетокот на четвртиот ден на 13. „МакеДокс“

Ана Ололовска

Земја во фокус – Чешка на 13. МакеДокс“

Ана Ололовска

Бесплатна филмска проекција за загревање за 13. „МакеДокс“

Ана Ололовска

Завршува 12. „МакеДокс“

Ана Ололовска

Богата викенд програма на МакеДокс

Ана Ололовска