zoni

Економија

Реакција на ТИРЗ на обвинувањата од ВМРО ДПМНЕ

А1он
Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони најостро ги демантира наводите на политичката партија ВМРО ДПМНЕ која продолжува да изнесува невистини поврзани со работата на ТИРЗ.
Економија

Митева: Нема странски инвестиции, ама има фирма која добива четири тендери за уредување на слободните економски зони кои се празни

А1он
Во последните години во Македонија нема странски инвестиции, нема ниту политика за привлекување, но и покрај ваквата состојба сепак има тендери за уредување на слободните
Економија

СДСМ: За една година во ТИРЗ нови 2.300 работни места и 430 милиони евра инвестиции

А1он
Мерките и политиките, што ги креира Владата предводена од СДСМ создаваат поволни услови за вложувања, кои ги препознаваат светски ренормирани компании и ја избираат нашата
Македонија

295.000 илјади евра за консултантски услуги

А1он
Министерството за финансии избра фирма која ќе обезбеди конуслтатaнтски услуги за воспоставување на слободна финансиска зона. Фирмата „Lonestep GmbH“ од Швајцарија за 18.113.000 милиони денари