veleska calgija

Видео Култура

(ВИДЕО) Муамер Абедин, самоук музичар на повеќе од десет инструменти: Научив да свирам од велешката чалгија во која уживал и турскиот султан

Орце Костов
Велешката чалгија во чии звуци своевремено уживал и турскиот султан е симбол на Велес повеќе од еден век. Граѓаните од овој град не можат да