tutunski kombinat prilep

Економија

Договорен откупот на вишокот тутун, Тутунски комбинат Прилеп да преземе 700 тони

А1он
Владата синоќа на седница ја разгледа и усвои информацијата за состојбите за откуп на тутун од реколта 2020 година и донесе заклучок да му се
Економија

Тутунски комбинат Прилеп очекува да ја заврши годината со добивка

А1он
Според досега остварените резултати и проекциите се очекува Тутунски комбинат АД Прилеп кој со децении беше еден од најголемите загубари во држвава, на крајот на
Економија

Анѓушев: Основите на индустријализацијата на Македонија се поставени – инвестициите во квалитетно образование се следен чекор

А1он
Фундаментите на индустријализација се поставени преку Планот за економски раст и Законот за финансиска поддршка на инвестициите, следува фаза на сузбивање на бирократијата и обучување
Спорт

Во Прилеп се одржува осмиот „Крали Марко“ болдеринг фестивал

А1он
Преку 60 болдеристи од земјава и од Словенија, Германија, од Австрија викендов учествуваат на осмиот „Крали Марко“ – болдеринг фестивал во Прилеп. Тие ги искачуваат
Македонија

Прилепските студенти ќе се вклучат во граѓанскиот парламент и во Економско-социјалниот совет

А1он
Прилепските студенти ќе учествуваат во Граѓанскиот парламент и во Економско-социјалниот совет, а квалитетните студенти кои имаат финансиски проблеми ќе бидат поддржани од локалната самоуправа и
Економија

Станкоски: Претходните менаџери на ТК – Прилеп се луксузирале по казина и скапи продавници

А1он
Енормно трошење пари од менаџерскиот тим во изминатите 11 години, со што се предизвикани штети од неколку милиони евра, констатира новото раководство на Тутунскиот комбинат