te-to

Економија

(ВИДЕО) Парното ќе поскапи многу ако не се врати цевководот на мостот на „Беласица“, се зависи од Град Скопје

Орце Костов
Скопјани ќе плаќаат многу повисока цена за парното греење доколку не се врати цевководот на мостот „Беласица“ преку кој се транспортира енергијата од ТЕ-ТО која
Економија

Нема гаранции дека Македонија ќе има непрекинато снабдување со гас, се зависи од волјата на „Газпром“

Орце Костов
Не постојат никакви гаранции дека Македонија ќе има непрекинато снабдување со гас за претстојната грејна сезона, а во случај на целосна забрана на рускиот гас
Македонија

Продолжена мерката за обезбедување дополнителни количини на електрична енергија од домашно производство за уште два месеци

А1он
Владата на Република Северна Македонија на 9-та редовна седница, која се одржа преку видео-конференциска интернет комуникација ја разгледа и усвои Информацијата во врска со План
Македонија

Владата го раскина договорот за државна помош со ТЕ-ТО

А1он
Владата денеска на седница донесе одлука за едностран прекин на договорот за државна помош со Друштвото за производство на електрична и топлинска енергија ТЕ-ТО АД
Економија

АД ТЕ-ТО: Работиме согласно законите и ги почитувани сите одлуки на институциите

А1он
Во насока на правилно и точно информирање на јавноста и сите засегнати страни, сакаме да информираме дека сите активности на ТЕ-ТО АД Скопје се одвиваат