start ap kompanii

Економија

Старт-ап компаниите со можност за учество на предизвик на Светската автомобилистичка федерација

А1он
Авто-мото сојузот на Македонија и Бизнис акцелераторот УКИМ ги покануваат македонските старт-ап компании да учествуваат на годинашниот старт-ап предизвик на Светската автомобилистичка федерација. Од АМСМ
Економија

Младите ќе може да отворат бизнис со главнина од едно евро, без да плаќаат режиски трошоци

Министерот за економија Крешник Бектеши најави основање на фирми со минимална основна главнина од едно евро. Тој најави дека ќе биде формирано старт-ап село кое
Македонија

Избор на најдобри иновативни идеи на старт-ап компании во рамки на програмата „Betapitch“

Дванаесет старт-ап компании денеска ќе ги презентираат своите иновативни бизнис идеи по што најдобрите преку програмата „Betapitch“ ќе добијат менторска помош и поддршка за подготовка