standard

Економија

Повеќе од половина Македонци немаат пари за одмор

А1он
Над половина од Македонците не можат да си дозволат годишен одмор, покажува анализата на статистичкиот портал „Ландгеист“, базирана на податоци на Евростат. Еднонеделен годишен одмор
Македонија

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра !

А1он
Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за
Економија

„Стандард и Пурс“ го зголеми кредитниот рејтинг на Грција на „Б минус“

А1он
Меѓународната бонитетна агенција „Стандард и Пурс“ го зголеми долгорочниот кредитен рејтинг на Грција во домашна и странска валута од „ЦЦЦ плус“ на „Б минус“. Агенцијата
Економија

СДСМ: Изминатата беше катастрофално лоша економска година

А1он
Изминатата година беше катастрофално лоша на економски план, оцени СДСМ. Се намали бројот на вработени, падна индустриското производство, се намали просечната плата, а се зголемија