skopska carsija

Економија

Старата скопска чаршија со нов лик – реставрирана улицата „Битпазарска“ и 39 излози на дуќани

А1он
Со поддршка од Европската унија и Светска банка преку проектот „Разубавување на Старата чаршија“ реставрирана е улицата „Битпазарска“ и излозите на 39 дуќани без притоа
Култура

ЈАДРО: Која е улогата на Град Скопје во процесот на реставрација на чаршијата?

А1он
ЈАДРО – Асоцијација на независната културна сцена преку соопштение до јавноста реагира на реставрацијата на старата скопска чаршија, во изведба на Општина Чаир. „Старата скопска
Култура

Промовирана обновена фасада во Старата скопска чаршија

А1он
Заврши обновата на фасадата на третиот објект во Старата скопска чаршија опфатен со акцискиот план за реконструкција на повеќе фасади што го спроведува Националниот конзерваторски
Македонија

Договор за уредување на излозите во чаршијата

А1он
Министерот за економија Беким Незири и претседателот на Здружението „Еснаф“ Бејтула Морина, денеска ќе потпишат Договор за реализација на Проектот за уредување на излозите и
Македонија

ВИДЕО: Зошто се уништува духот на старата скопска чаршија?

А1он
Последнава година се случуваа многу работи кои ги одвратија луѓето од старата скопска чаршија, од преку 20 кафулиња во чаршијата, функционални се само неколку. Дали