sajberbezbednost

Економија

A1 Македонија успешно ја организираше A1SecuriThink – конференција за сајбер безбедност

А1он
На тема „Заштитете го вашиот бизнис”, денеска А1 Македонија беше домаќин на А1 SecuriThink, конференција за сајбер безбедност, на која бизнис заедницата имаше можност да
Македонија

Прв национален натпревар во сајбер-безбедност

А1он
Агенцијата за електронски комуникации и Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти MKD-CIRT, како организациска единица во Агенцијата, го организираат првиот Национален натпревар во сајбер-безбедност
Свет

Безбедноста на личните податоци најголема грижа на Европејците на интернет

А1он
Последниот извештај на Евробарометарот покажува дека граѓаните на Европската Унија на интернет највеќе стравуваат за злоупотреба на нивните лични податоци и онлајн плаќања. Четириесет и