roman na godinata

Култура

Четири романи во најтесниот избор за наградата „Роман на годината“

А1он
Романите „Денот на црвот“ од Симона Јованоска (Или-или), „Ноќите кога заспивавме во Помпеја“ од Давор Стојановски (Или-или), „Деса“ од Ивана Трајаноска (Арс Либрис) и „Ден
Култура

Десет романи во конкуренција за наградата „Роман на годината“

А1он
Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ за 2020 година што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, во состав Владимир
Култура

39 романи во конкуренција за наградата „Роман на годината“

А1он
Жири-комисијата за доделување на наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, во состав Владимир Јанковски
Култура

Пет романи во најтесен избор за наградата „Роман на годината“

А1он
„Лето во кое те нема“ од Петар Андоновски („Или – или“), „Суво мастило“ од Владимир Илиевски („Македоника литера“), „Скриени желби, немирни патувања“ од Владимир Јанковски
Култура

Во конкуренција за наградата „Роман на годината“ 36 романи

А1он
На годинашниот јубилеен 20-ти конкурс за престижната награда „Роман на годината“ пристигнаа дури 36 романи. Како што соопштуваат од Фондацијата за унапредување и промоција на