rabota od doma

Свет

Анкета: Американците се подготвени да примаат пониска плата, само да работат од дома

А1он
Голем број Американци велат дека би биле подготвени да работат за пониска плата, да се откажат од слободните денови или да работат повеќе, само доколку
Свет

Гугл заштеди милијарда долари откако ги пушти вработените да работат од дома

А1он
Вработените во американскиот технолошки гигант Гугл сè уште работат од дома и не патуваат толку многу на службени патувања – што носи огромна заштеда за
Економија

Над 200.000 вработени во „Гугл“ ќе работат од дома до следното лето

А1он
Технолошкиот гигант „Гугл“ одлучи поголемиот дел од неговите 200.000 вработени да работат од дома до јули следната година. Извршниот директор Сундар Пичаи лично ја донесе