promocija na kniga

Култура

Во Вевчани ќе биде промовинарана најновата поетска збирка на Димче Шипинкароски

А1он
Утре навечер (19,30) во Вевчани, во црковниот храм Свети Никола, ќе биде промовирана најновата поетска збирка на Димче Шипинкароски, “Татковиот анманет”, издадена од Здруженето за
Култура

„Македонска историска читанка“ – нова книга на публицистот Иван Глигоровски

А1он
„Македонска историска читанка“ е нова книга на новинарот – публицист Иван Глигоровски која опфаќа прилози за значајни настани и личности од областа на македонската историја,
Култура

Промовирани две книги од Славе Катин во Торонто

А1он
Во организација на Литературното друштво „Браќа Миладиновци“ од Торонто, Канада, промовирани се делата „Семејството Видиновски“ и „Македонците во светот“ од Славе Катин. Монографијата „Семејството Видиновски“
Култура

Промоција на „Математичка поезија“ од Даниела Андоновска-Трајковска

А1он
Во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Скопје денеска ќе биде промовирана книгата „Математичка поезија“ од Даниела Андоновска-Трајковска, во издание на Центарот за култура и
Македонија

Објавена книгата „Раѓањето на мултипартизмот“ од Ѓорѓи Спасов

А1он
Издавачката куќа „Слово“ ја објави книгата „Раѓањето на мултипартизмот: страници од македонската политичка историја“ од д-р Ѓорѓи Спасов, која ја следи појавата и развојот на
Култура

Претставена книгата „Да не бидам покусо“ од Звездан Георгиевски

А1он
Синоќа, на манифестацијата Летни уметнички ноќи на улица Самоилова,во организација на „Култура 365“, беше претставено најновото прозно дело од Ѕвездан Георгиевски, со наслов „Да не
Култура

Драмско дело за Прличев од академик Витомир Митевски

А1он
„Прличев – сценски приказ на поетовата судбина“ е насловено драмското дело од академик Витомир Митевски во издание на „Матица македонска“. Сценскиот приказ и животот на