prekumerna tezina

Македонија

Над половина од жителите на Европа имаат прекумерна тежина, кај нас 55,7 отсто

А1он
Над половина од возрасните граѓани во земјава имаат прекумерна тежина, а „подебели“ во регионот се само Хрватите, покажува анализата на статистичкиот портал „Ландгеист“, базирана на
Магазин

Кај тинејџерите со вишок килограми има поголем ризик од срцев удар

А1он
Тинејџерите кои се борат со прекумерна телесна тежина имаат поголема веројатност да доживеат срцев удар во поодмината возраст, посочуваат нови истражувања. Научниците анализирале податоци од