platezni transakcii

Економија

Во Македонија се помалку се плаќа во кеш: Раст од 20 отсто кај плаќањето преку мобилен

Орце Костов
Податоците на Народната банка за платежна статистика за третиот квартал од 2023 покажуваат дека и во третиот квартал од 2023 година се бележи нагорен тренд