pazarna inspecija

Економија

Над 250 платни налози изречени при контролите на Пазарниот инспекторат во првата половина на мај

А1он
Над 250 прекршочни платни налози изрекле инспекторите на Пазарниот инспекторат при направените надзори во периодот од 1 до 14 овој месец. Од Државниот пазарен инспекторат
Македонија

Инспектори растуриле свадба во Струга: колнеа и пцуеја, но направивме записник и ќе поднесеме кривична пријава

Кристијан Ландов
Пазарните инспектори упаднале на свадба во Струга која ја растуриле, а за угостителот во чиј објект се одржала поднеле кривична пријава и парично го казниле.