partii

Македонија

Љубчо Георгиевски почнува разговори со СДСМ од јуни

А1он
Во интервју за А1, претседателот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски тврди дека исходот после Чикаго е само пораз за Македонија. Тој останува на предлогот „Северна Македонија“
Македонија

Георгиевски: Од третиот блок ќе зависи победникот на следните избори

А1он
Нашата соработка ќе значи последен мандат за Никола Груевски.Со оваа порака третиот блок политички партии кој го сочинуваат Вмро НП, ЛДП, Обединети за Македонија и