opstina aerodrom

Македонија

Општина Аеродром: За една година имаме повеќе нови проекти од четири години неработење на СДСМ

А1он
За помалку од една година мандат, одбележан со светска и домашна енергетска и економска криза, жителите на Аеродром се уверија дека Општината може да функционира
Македонија

Формиран локалниот совет за превенција на општина Аеродром

А1он
Во просториите на Советот на Општина Аеродром се одржа првата конститутивна седница на која беше формиран Локален совет за превенција на Општина Аеродром. Основна и
Македонија

Општина Аеродром: Обвинувањата од Јакимовски за наводно посредување за вработување од Муцунски за советник на ГРОМ се груба лага и невистина

А1он
Советот на Општина Аеродром и градоначалникот Тимчо Муцунски имаат одлична соработка, а советничката група на ВМРО-ДПМНЕ има апсолутно мнозинство, така што голем дел од одлуките
Македонија

Општина Аеродром продолжува со инвестициите во образовната и спортската инфраструктура

А1он
Основното училиште „Браќа Миладиновци“ во Острово по многу години ќе добие соодветни модерни и современи услови за настава, релаксација, спорт и рекреација на учениците. Со
Македонија

Општина Аеродром: Безобразно, смешно и некоректно е инвестиции кои се реализираат од буџетот на општината да се политизираат

А1он
Во Општина Аеродром се градат инфраструктурни проекти, се вложува во улици и сообраќајници, се градат водоводи, училишта и градинки и тоа се проекти наменети за
Македонија

Финансиска помош и субвенции за социјално загрозените лица од Општина Аеродром

А1он
​Социјално загрозените лица од Општина Аеродром кои се најпогодени од финансиската и енергетската криза добиваат месечен надомест како финансиска помош за октомври, ноември и декември.
Македонија

Над 130 домаќинства во Лисиче добија еколошки уреди за греење и енергетско-ефикасни фасади

А1он
Во дворот на основното училиште „Димитар Македонски“ во населба Лисиче денеска се одржа завршниот настан од проектот „Справување со загадувањето во Град Скопје“, кој во
Македонија

Општина Аеродром: И покрај пречките од централнава власт, нема да дозволиме затворање на училиштата

А1он
Наставата неопходно е да се одвива со физичко присуство, и покрај пречките од централната власт општината Аеродром ќе го обезбеди тоа. И покрај немањето слух
Македонија

Муцунски: Новата детска градинка „Црвенкапа” во која ќе се згрижат над 200 дечиња добива нов и уникатен изглед во внатрешност

А1он
„Градинката има важна улога во процесот за социјализација и едукација на најмладите. Многу е важно дечињата со задоволство да одат во градинка, па затоа обрнуваме
Македонија

„Светот на Биби” во новата градинка во Општина Аеродром

А1он
Градинката има важна улога во процесот за социјализација и едукација на најмладите. Среќни сме што дечињата од нашата општина ќе бидат сместени во модерни објекти,